Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Постала ще одна спільнота захисників довкілля

Нещодавно з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології та благословення ректорату Івано-Франківської Духовної Семінарії було створено екологічний відділ ІФДС, до якого ввійшли брати-семінаристи, зацікавлені в гармонійному особистому духовному зрості та поглибленні й плеканні християнської відповідальності за сотворений Богом світ, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Екологічний відділ створений у рамках імплементації постанов вісімдесят четвертої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ з метою забезпечення семінаристам необхідних знань щодо сучасних соціально-екологічних викликів, екологічного вчення Церкви, екологічних аспектів душпастирства та основ збереження Божого створіння.

Члени новоствореного відділу активно включилися в загальноцерковну місію та вже встигли провести низку заходів для семінарійної спільноти. Зокрема, ековідділ започаткував щотижневу молитву в наміренні за збереження Богом створеного світу. Окрім цього, проведено ряд організаційних зустрічей, метою яких було напрацювання стратегії діяльності відділу та формування завдань і розподіл обов’язків.

Своєрідною презентацією відділу був вечір пам’яті покровителя екологів - св. Франциска Асизького, на якому семінарійна спільнота на чолі з ректором о. Олексієм Данилюком мала змогу спільно молитися до Бога Творця, роздумувати про Божу любов до всього світу та запізнатися з прикладами пристрасної й ніжної любові до всякого створіння як до справи рук Божих з боку св. Франциска. Присутні мали змогу відчути близькість духу та провести паралелі між харизмою св. Франциска Асизького та соціально-екологічним вченням Папи Франциска.

 

Координацію діяльності відділу здійснює екореферент Івано-Франкіської архієпархії о. Михайло Дзуль, а духовну опіку забезпечує о. Ярослав Рожак - духівник семінарії та екореферент Єзупільського протопресвітеріату.