Блаженніший Святослав: «Доступ людини до чистої води є необхідною умовою її виживання»

Доступ людини до чистої води, зокрема в умовах війни в Україні, є необхідною умовою її виживання. На цьому наголосив Блаженніший Святослав, Глава та Отець Української Греко-Католицької Церкви у щоденному воєнному зверненні у 74-й день війни росії проти України.

«Ми просимо світ допомогти нам отримати доступ до питної води, зокрема там, де є найбільша потреба», – звернувся Предстоятель УГКЦ до світової спільноти. «Ми знаємо – зауважив архиєрей, – що без харчів людина може прожити деякий час, але без води – буквально лічені дні. Вода для людини є важливим елементом, який підтримує її життя. Особливо у великих містах, які переживають бомбардування, доступ до питної води стає першорядною гуманітарною потребою» – констатував Глава УГКЦ.

«Сьогодні Миколаїв бореться за воду – наголосив Блаженніший Святослав – взиває до всього світу про допомогу, щоб можна було відкрити нові джерела води і містяни мали що пити. І коли у великих містах відновлюється водопостачання, ця вода не завжди є питною. Ми дбаємо про різні засоби очищення води, зокрема провели цілу акцію в Харкові, щоб люди могли задовольнити свої базові потреби».

Глава УГКЦ також пригадав, як голова військової адміністрації Чернігова говорив про те, що місто, хоча має джерела води, задумується над створенням стратегічного запасу води, щоб у разі небезпеки, оточення, можна було вижити.

«Боже, благослови Україну миром! Боже, благослови Україну особистою присутністю як джерело вічної води! Боже, благослови наше українське військо, яке боронить життя наших українців! Боже, благослови український народ!» – додав Предстоятель УГКЦ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології