Дитинство – це чарівна мить

Дитинство-казка, мов чарівна мить,
Там завжди сонячно і світло.
І річка вдаль приваблива біжить,
А поле травами розквітло.

Надія Красоткіна

І справді, дитинство – це чарівна мить, сповнена любов’ю, добром, вірою в щось прекрасне, чарівне, таємниче. На жаль, дитинство дуже швидко минає, але це можемо побачити ставши уже дорослими. Згадувати ті прекрасні часи безтурботності, внутрішнього спокою, впевненості в завтрашньому дні, та неймовірних пригодах, які малювала наша уява, коли наші батьки перечитували нам ту чи іншу книжку. Завдяки казкам чи іншим історіям ми були принцами чи принцесами, детективами чи шпигунами, науковцями чи капітанами. Ми могли перетворюватися в своїй уяві кого завгодно і без вагань ставати то на палубу корабля, то до бою з драконом.

Дитяча книга. Вона й досі допомагає діткам розвивати уяву, розкривати непізнані світи, ставати на захист скривджених, допомагати в біді, виховує в маленького читача добру, чуйну і виховану людину. Завдяки книжкам батькам легше привити дитині справжні важливі цінності. Особливо зараз, в час, коли людство все більше занурюється в технології, а світ – у віртуальну реальність, казочки допомагають дитині доторкнутися до природи, побачити її красу, велич і збагнути справжню цінність.

До місії виховання наших діток долучається і Бюро УГКЦ з питань екології, завдяки якому у світ вийшли екологічні казки та оповідання, розмальовки, тематичні підручники для екологічної освіти, а також твори самих діток – вибрані роботи екологічних конкурсів (вірші, молитви, роздуми та малюнки). В цих творах дітки дізнаються про цінність води, шкоду підпалів, правила поведінки на природі, необхідність сортування відходів та багато інших корисних речей, які допомагають зберігати природу і робити добрі вчинки.

Сьогодні, у Міжнародний день дитячої книги, дуже хочеться заохотити діток до читання. Багато авторів минулого і сучасності допоможуть вам поринути в світ цікавого і непізнаного. Закликаємо батьків до перечитування казок, адже дітки виростуть, а ті миті, коли ви читаєте для них, завжди будуть з ніжністю і теплом виринати в їхній пам’яті, а головне, те, що закладене в дитинстві, то даватиме плоди протягом всього життя.