Звернення до краян та гостей Прикарпаття!

Організатори та учасники проектної ініціативи «Менше сміття – краще життя», яка реалізується громадським центром «Еталон» за підтримки управління екології та природних ресурсів ОДА, спільно з бюро УГКЦ з питань екології на території Івано-Франківської області, стурбовані проблемами, що викликані ставленням людини до природи.
 
Неправильне поводження з твердими побутовими відходами ми спостерігаємо на наших мальовничих просторах – повсюди залишені сміттєзвалища, малі та великі, неодноразово зустрічаються на узбіччі дороги чи на берегах річок пакети зі сміттям, які вносять свій негативний вплив на довкілля, забруднюючи воду з наших джерел та струмків, яку ми споживаємо, спричиняючи захворювання. Кожен із нас часто чує інформацію про те, що у морях і океанах вже існують цілі острови з поліетиленових відходів та пляшок, а на виготовлення нових виробів з поліетилену, паперу чи скла необхідно знову видобути нафту чи зрізати дерево.

Розв’язання екологічної проблеми залежить від усіх учасників суспільного процесу. Кожен, починаючи від державних інституцій і аж до окремих громадян, відповідно до свого становища та можливостей, має зробити свій власний внесок, починаючи вже від сьогодні усвідомлено ставитися до сортування твердих побутових відходів у домівках, на відпочинку чи роботі, та вносити свою частку у справу збереження природного довкілля.

Отож, ми просимо також всіх небайдужих людей про дбайливе ставлення та захист довкілля. Закликаємо всіх тих, хто відповідальний за нашу державу, без зволікання вжити заходів, необхідних для охорони та збереження природи рідного краю!

Лише спільними зусиллями ми зможемо зберегти наш край для нас та наступних поколінь – придатним для якісного в ньому життя!

Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА
Громадська організація «Громадський центр «Еталон»
Бюро УГКЦ з питань екології
Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА
Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області
ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України»
Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА

Джерело: if.gov.ua