В Україні смертність від "бруду" втричі більша ніж в Європі

Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами

В Україні смертність, зумовлена екологічним фактором, становить 67 на 100 000 населення, тоді як у Європі середній показник – 20 смертей на 100 000 населення. Таку статистику оприлюднив Центр громадського здоров'я у Facebook. 

Як інформує ЦГЗ, забруднення атмосферного повітря – одна з найважливіших глобальних проблем, з якими зіткнулося людство. Адже у чисте повітря не тільки потрапляють шкідливі речовини, згубні для живих організмів, але й змінюється клімат Землі.

У погіршенні екологічної ситуації найчастіше звинувачують різні підприємства, які викидають шкідливі речовини у повітря, воду, ґрунт. Однак не тільки вони є винуватцями екологічних проблем.

"Ми зможемо змінити ситуацію, якщо почнемо сортувати побутові відходи, прибирати сміття в лісах і парках. Також важливо перестати вирубувати дерева, зливати хімікати в каналізацію, спалювати сухостій. Не полінуйтеся зробити хоча б один крок до поліпшення стану навколишнього середовища", – ідеться у повідомленні.

Зупинити забруднення навколишнього середовища, і, власне, загрозу своєму життю, можна посадивши дерево, користуючись екотранспортом, раціонально використовуючи воду чи сортуванням сміття. Почніть з себе!

Джерело: GreenPost