Екологічна дияконія

Google заявила, що її вуглецевий слід дорівнює нулю

Корпорація Google заявила, що повністю ліквідувала свій вуглецевий слід, інвестуючи в «високоякісну компенсацію викидів вуглецю».

Компанія також зазначила, що стала вуглецево-нейтральною в 2007 році і тепер змогла компенсувати увесь вуглець, який коли-небудь створювала, пише mind, посилаючись на BBC.

За словами гендиректора Google Сундар Пічаї, компанія має на меті перевести до 2030 року всі свої центри обробки даних і офіси на безвуглецеву енергію.

«Ми об'єднаємо вітрові та сонячні джерела енергії разом. Зараз ми працюємо над тим, щоб застосувати штучний інтелект для оптимізації нашого попиту на електроенергію. Це дозволить створити 12 000 робочих місць протягом наступних п'яти років », – сказав він.

Також й інші великі технологічні компанії також взяли на себе зобов'язання щодо скорочення або припинення використання вуглецю.У січні 2020 року Microsoft повідомила, що вкладе $1 млрд в розвиток технологій щодо усунення вуглецевого сліду і до 2030 року хоче досягти негативного рівня викиду вуглекислого газу. В минулому місяці Microsoft запланувала звести до нуля кількість вироблених відходів від безпосередньої діяльності, виробництва продуктів і упаковки до 2030 року. У липні Apple заявила про намір до 2030 року досягти нульового рівня викидів вуглецю в усьому своєму бізнесі і ланцюжку поставок. Amazon встановила собі таку мету до 2040 року.