Вчені попередили про забруднення водопровідної води

Близько 80% водопровідної води на планеті забруднено пластиком.

Вчені всерйоз стурбовані якістю води, що надходить з централізованих систем питного водопостачання. Справа в тому, що близько 80% водопровідної води на планеті забруднено пластиком, який потрапляє в організм і шкодить здоров'ю.

Результати дослідження, проведеного вченими Університету Міннесоти показали, що найвищий рівень забруднення – 93% – зафіксовано в США. Також багато частинок мікропластику було виявлено у питній воді Лівану та Індії. Найменший рівень небезпеки, за словами експертів, 72% – у Франції, Британії та ФРН.

Всього вчені проаналізували 159 проб водопровідної води, взятих у різних країнах. У зразках були знайдені мікрочастинки пластику (розміром від тисячних часток міліметра).

Медики впевнені що «пластиковий пил» негативно впливає на здоров'я людини. Потрапляючи в організм частинки поглинають шкідливі хімічні речовини, які потім осідають в кишечнику, завдаючи непоправної шкоди людському здоров'ю.

При цьому фахівці відзначають, що питна вода в пластикових ємностях не є безпечною альтернативою воді з-під крана, оскільки в ній також міститися небезпечні домішки.

Джерело: Країна здоров’я