Як прибирати вдома без використання хімії?

Віддамо належне побутовій хімії. Вона дійсно відмиває краще і швидше наші речі. Аромати також мають стійкий, свіжий і приємний запах. Але, віддаючи належне науці, яка розробляє хімічні склади, ми не можемо залишити без уваги той факт, що хімія є агресивним середовищем.

Саме за рахунок агресивності чистячих і миючих засобів ми добиваємося хорошого результату прибирання при мінімальних витратах часу. І не варто забувати, що для того, щоб прибрати саму хімію з очищених поверхонь, нам буде потрібно велика кількість універсально розчинника, води.

У створенні нових миючих засобів розробники коливаються між трьома якостями миючих засобів: ефективність, екологічність і вартість продукту. І добитися, щоб на висоті були всі три показники непросто. При цьому не варто забувати, що висока ціна не завжди показник преміум якості. Іноді це показник хорошої роботи рекламної служби. Звідси і алергічні реакції, що виникають завдяки застосуванню того чи іншого миючого засобу.

Але не будемо вас лякати, шановні читачі, і знов заганяти у постоли. Немає потреби повністю відмовлятися від досягнень прогресу, але надмірне захоплення хімією, мабуть, можна трохи стримати.

Наприклад, сода прекрасно справляється з жиром, велика сіль – чудовий абразивний матеріал, окріп, якщо це не псує річ, не тільки добре очищає, але і набагато краще знезаражує поверхні. При бажанні, окріп можна замінити пароочищувачем, що теж вельми ефективно.

Джерело: Країна здоров’я