Як захистити організм від впливу забрудненого повітря

Повітря. Без нього наше життя неможливе. На жаль, зараз часто воно несе нам загрозу, адже завдяки викидам, спричиненим заводами, фабриками, транспортом його склад містить небезпечні домішки, які погіршують його якість і впливають на наше здоров’я. Кожна окрема людина не може глобально вплинути на зміну складу повітря, але може спробувати захистити свій організм від забрудненого повітря. Варто лише дотримуватись простих порад, пише Країна здоров’я.

Вживати цитрусові. Цитрусові багаті антиоксидантами, які нейтралізують вільні радикали, які з'являються в організмі через забруднювачі в повітрі. Завдяки вмісту в них комплекту з вітаміну С, фолієвої кислоти і фосфору запобігає утворенню ракових клітин і поліпшується кровообіг, що важливо для хорошої роботи легенів.

Їсти горіхи і насіння. Ці продукти багаті вітаміном Е і омега-жирними кислотами, що підвищують стійкість організму до забруднення повітря.

Пити морквяний сік. Вживайте щодня по склянці – це один з кращих природних способів профілактики раку легенів. Морква є відмінним джерелом вітамінів A, B-6 і C – їхня "колаборація" ефективно зміцнює імунну функцію.

Пити зелений чай. Багатий антиоксидантами напій допомагає боротися з такими симптомами, як біль в горлі, закладеність носа, кашель. Вживання зеленого чаю також корисне для зменшення подразнення легенів, підтримки гідратації в організмі і збереження чистоти дихальних шляхів.

Використовувати трави. Сильнодіючими репелентами забруднення є тулса, базилік, куркума, гілой, фенхель – вони можуть зміцнювати легені, сприяють їх очищенню від шкідливих речовин. Експерти констатують: щоденне вживання суміші натуральних трав корисне для вирішення багатьох проблем зі здоров'ям, пов'язаних із забрудненням навколишнього середовища.