Екологічні прогнози

ООН застерігає: на планеті може потеплішати більш ніж на 3°C

Середня світова температура може зрости більш ніж на 3°C і це незважаючи на те, що "завдяки" пандемії вдалося домогтися скорочення викидів парникових газів.

Середня температура на планеті до кінця сторіччя може зрости більш ніж на 3°C. І це не дивлячись на скорочення викидів парникових газів, викликаних пандемією коронавірусу, йдеться у звіті програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП), опублікованому в середу, 9 грудня, пише Корреспондент.

"Загалом ми рухаємося до того, щоб до кінця цього століття в світі стало тепліше на 3,2°C навіть при повній реалізації умов, які визначаються відповідно до Паризької угоди", – йдеться в документі.

Виконавчий директор ЮНЕП Інгер Андерсен зазначила, що через пандемію очікується економічний спад, який призведе до зниження викидів вуглекислого газу в цьому році на 7%.

За словами Андерсен, очікуване скорочення викидів в 2020 році призведе через 30 років до скорочення глобального потепління тільки на 0,01°C.

Співробітниця ООН також додала, що в 2019 році викиди парникових газів досягли максимуму, а 2020 рік є найтеплішим за всю історію спостережень.

"Льодовики тануть з безпрецедентною швидкістю", – підкреслила Андерсен.

Напередодні повідомлялося, що на Північному полюсі зафіксували рекордно швидке потепління. У 2020 році Північний полюс нагрівався удвічі швидше решти планети.

До цього ми писали, що в 2020 році листопад в світі став найтеплішим в історії спостережень. Попередній рекорд був встановлений в 2016 і 2019 роках.

Зображення взято: pravda