Європарламент підтримав заборону пластикового посуду

Відповідно до плану, одноразові пластикові вироби, такі як вушні палички, столові прибори, трубочки, тарілки, мішалки для напоїв та тримачі повітряних кульок будуть заборонені у Європейському союзі з 2021 року.

Пластикове сміття забруднює океан

Таке рішення погодив 51 член комітету, 10 виступили проти, 3 утрималися. Депутати додали до списку заборон тонкі поліетиленові пакети, вироби із пластмас, які розкладаються під дією кисню, та контейнери для швидкого харчування з пінополістиролу.

Також державам-членам пропонують скоротити до 2025 року використання низки інших виробів, для яких немає альтернативи. До таких предметів належать одноразові коробки для бургерів, харчові контейнери для фруктів, овочів, десертів або морозива.

До 2025 року скоротять виробництво одноразових коробок

У планах держав-членів – розробка національних планів щодо заохочення використання продуктів, придатних для багаторазового використання, а також повторного використання та переробки.

Пластикові вироби, такі як пляшки для напоїв, необхідно буде збирати окремо і переробляти у обсязі 90% до 2025 року. Затверджена комітетом доповідь буде винесена на голосування пленарної сесії Європарламенту 22-25 жовтня 2018 року.

Джерело: 24 канал