Електросткутер Pocket Rocket стирає грань між байками, мопедами та мотоциклами

Німецька компанія Sol Motors готується випустити на ринок електричний мотоцикл, не схожий ні на що з того, що ми бачили раніше – Pocket Rocket може стати представником абсолютно нового класу електричних транспортних засобів – проміжна ланка між електровелосипедом і електромотоциклом.

У презентації Sol Motors визначає свою новинку як «ноупед» – для електробайка він занадто швидкий, від мопеда його відрізняє відсутність педалей, а по функціональності – це ідеальний транспортний засіб для поїздок по місту, який може зрівнятись з мотоциклом.

Повз Pocket Rocket неможливо пройти байдуже, його новаторський дизайн вже отримав офіційне визнання – премії European Product Design Award і German Design Award.

Мотоцикл випущений у вигляді базової моделі Pocket Rocket і швидкісний модифікації Pocket Rocket S. У базовому варіанті двигун має потужність 5.4 л/с (4 кВт), а максимальна швидкість дорівнює 50 км/год, що визначає Pocket Rocket в категорію міських скутерів. У швидкісний модифікації двигун значно потужніший – 8 л/с (6 кВт), а максимальна швидкість доходить до 80 км/год, що дозволяє Pocket Rocket S виїжджати на автостради. Крутний момент двигуна в обох модифікаціях дорівнює 150 Нм.

Залежно від обраного режиму – Eco, Sport, Wheelie (екологічний, спортивний або «їзда на задньому колесі») – зарядки акумулятора Pocket Rocket вистачить на 50-80 км шляху. Гальмівна система мотоцикла є комбінацією гідравлічного дискового і рекуперативного гальма.

Потужні покришки для вуличної їзди і подвійна підвіска добре згладжують нерівності доріг і знімають частину навантаження з мінімалістичного сидіння. Задні і передні світлодіодні вогні вбудовані безпосередньо в торець трубки основної рами.

Транспортний засіб має досить легку вагу як для мотоцикла з електричним приводом – всього 55 кг. Як і більшість нових електроскутерів і електромотоциклів, Pocket Rocket – повністю підключений. Це забезпечується за рахунок сумісності з Android і iOS-додатками, які дозволяють смартфону користувача функціонувати в якості приладового дисплея.

Sol Motors також має намір вийти і на ринок шерінгових послуг. Компанія вже розробила модуль підключення спільного використання та інтеграції для управління парком електробайків, який дозволить їй приєднатися до швидко розвиваючого ринку оренди легкого електричного транспорту в Європі.

Поки електромотоцикл Pocket Rocket не доступний для замовлень, але очікується, що його ціна складе 5 200 євро (6 000 доларів США) для версії потужністю 4 кВт і 6 500 євро (7 500 доларів США) для версії потужністю 6 кВт.

Джерело: ЭкоТехника