Перший електромотоцикл, повністю надрукований на 3D-принтері, представила BigRep

Всі конструкційні елементи мотоцикла Nera, за винятком електротехнічного блоку, віддруковані на 3D-принтері.

Раніше був представлений цілий ряд концептів електричних мотоциклів, які ефектно порвали з класичним дизайном епохи дизельних моторів. Але як буде виглядати потужний байк, дизайн якого розроблений спеціально для виробництва методом пошарового друку? Німецька компанія BigRep на виставці Formnext в числі інших концептуальних розробок показала робочий прототип електричного мотоцикла, корпус якого повністю виготовлений на широкоформатному 3D-принтері.

Мотоцикл Nera, має габарити 190 х 90 х 55 см, видрукуваний на власному принтері BigRep наповнювачами ProHT, ProFLEX, PETH і PLA через сопла діаметром 0.6-1.0 мм з висотою шару укладання 0.4-0.6 мм.

Інженерні рішення були реалізовані за підтримки інноваційних консультантів агентства Nowlab – вони розробили безповітряні шини оригінального дизайну (прототипом для яких послужили розроблені раніше «вічні» покришки для велосипедів), функціональну інтеграцію і вбудовані сенсорні технології. На 3D-принтері були віддруковані практично всі елементи конструкції, крім електричного блоку, в тому числі колеса, обода дисків, рама, вилка і сидіння.

На жаль, BigRep не поділилися жодною інформацією про технічні характеристики надрукованого на принтері електричного мотоцикла – Nera знаходиться на стадії доопрацювання дизайну, тому про потужності і запас ходу говорити поки рано. Також поки немає даних про серійне майбутнє новинки.

Джерело: ЭкоТехника