«Бути охрещеним – бути покликаним змінювати лице Землі», – о. Тімоті Редкліффа

Нещодавно побачила світ нова книга отця Тімоті Редкліффа, богослова, священика домініканського ордену, під назвою «Бери широко. Жити хрещенням та миропомазанням». Священик в своїй останній книзі показує неабияку здатність доносити до читача, в доступний та промовистий спосіб, зміст написаного про святі Тайни Хрещення та Миропомазання.

Як повідомляє Зеніт, «ця книга захоплює увагу читача від першої до останньої сторінки». Для богослова, кожна свята Тайна розповідає певну конкретну історію.

«На початку ми були покликані по імені і позначені знаком хреста», – пише у своїй книзі о. Тімоті, підкреслюючи, що це походить з безумовної любові самого Бога, Який кличе нас до існування.

В міру усвідомлення того, яке значення мають святі Тайни у житті християнина, розуміємо, що «бути охрещеним» накладає на кожного вагоме зобов’язання – бути співпрацівником Божих перетворень.

З книги чітко зрозуміло, що ми покликані слідувати за Господом, Який усіх нас кличе, щоб розділити відповідальність одні за одних і за ціле створіння Боже. А це означає, що слід залишити егоїзм та померти для себе, щоб могти розділити життя самого Триєдиного Бога.

Божа любов є вимогливою, тому що вона є правдивою, а це означає, що вона була і завжди залишається тією потужною силою, яка перетворює усе навкруги, за планом самого Творця: жити в первинній гармонії з цілим створінням.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit