Aкція "День сталої енергетики на Хрещатику"

23 червня, неділя, о 16.00 мешканці та гості Києва мають унікальну можливість долучитися до екологічної акції у центрі міста, яка ознаменує старт Європейського тижня сталої енергетики в Україні. АВЕ "Альтернатива", ЕКО-клуб ЕРУМУРУС, МГО Київський міжнародний енергетичний клуб "Q-Club" та Національний екологічний центр запрошують всіх небайдужих до екологічного майбутнього планети приєднатися до заходів на вул.Хрещатик.

За підтримки КМДА громадські організації організовують флеш-моб з метою популяризації екологічного транспорту в Україні. Для дітей пройдуть яскраві театралізовані ігри, ряд акцій, конкурсів, вікторин та майстер-класів з призами, «зелений» аква-грим. Всі бажаючі зможуть долучитися до виготовлення сонячного колектора, посмакувати яєчнею з сонячної плити. Для автолюбителів – можливість проїхатись на електромобілях від компанії НІКО-Україна та презентація винаходу українських студентів – автомобіля на сонячних батареях. Для всіх, хто прагне знати і не хоче залишатись осторонь, - багато цікавих винаходів, ідей та інформації

Європейський тиждень сталої енергетики (22-28 червня 2013) – це ініціатива ЄС, започаткована 2006 року. Цього року вперше до святкувань долучилися сотні учасників – як прості громадяни, так і організації та інституції. Заходи, що відбуваються в рамках Європейського тижня сталої енергетики, спрямовані на поліпшення енергоефективності та збільшення використання відновлюваної енергії як запоруки енергонезалежності держав та екологічного майбутнього людства. Вони сприяють поширенню найкращих практик, надихають на нові ідеї та об’єднують задля досягнення завдань ЄС щодо енергетики та цілей, що пов’язані зі зміною клімату.

Україна також стала на шлях забезпечення енергетичної безпеки та покращення екологічної ситуації: по всій країні будуються сонячні та вітрові електростанції, які вже живлять цілі міста, також активно розвиваються інші види отримання "чистої" енергії, з’являється все більше активістів та організацій у сфері екології, входить в моду екологічний транспорт та ін.

День сталої енергетики на Хрещатику – можливість дізнатись більше, гарно провести час та стати частиною змін у суспільстві.

Деталі на сайтах організаторів: www.alternativa.info/blog, www.eremurus.org, www.qclub.org.ua, www.necu.org.ua, www.eusew-ukraine.net.

Щодо можливостей інформаційного партнерства звертатися до Юлії Малько, АВЕ "Альтернатива" (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) та Алі Шандри, Еко-клуб "Ерумурус" (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Джерело: Українська енергетика