Біблійні принципи в силі врятувати від зміни клімату

altБільше 200 провідних вчених з усієї Америки, які ідентифікують себе християнами віри євангельської, підготували спеціального листа до Конгресу, в якому закликають діяти згідно із моральним і науковим імперативом, для того, щоб могти вирішити проблеми зміни клімату.

Вчені, які написали і підписали цей лист походять з усієї країни, а особливо з консервативного регіону Техас. Науковці вважають основним своїм завданням використовувати свої знання та навики для збереження створіння Божого. «Я вчений, тому що я християнин», – сказав один з науковців, доктор Кел Девітт. Насправді більшість в науковому світі вважають саму науку як невід’ємну складову плану Божого для світу.

Вчені наголошують на тому, що коли мова йде про глобальне потепління, то мається на увазі про науково обґрунтовані знання та докази, а не про віру.

Чіткі наукові дані, котрі вказують на шкоду, яку люди завдають довкіллю, на переконання віруючих науковців, для християн є очевидною причиною для того, щоб починати негайно діяти. Потрібно блискавично реагувати на ці проблеми насамперед тому, що шкода, пов’язана з кліматичними змінами, безпосередньо стосується ключових біблійних заповідей.

На тверде переконання вчених, для того, щоб можна було адекватно реагувати на зміну клімату, слід взяти до уваги три наступні основні біблійні принципи, а саме: турбота про бідних, прагнення справедливості та охорона створіння.

Лише правдиві християнські цінності можуть допомогти вирішити такі глобальні проблеми, як зміна клімату, яка хоч і є глобальною проблемою, все більше і більше починає стосуватись кожного вже «тут і тепер».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на sojourners