Представнику УГКЦ розповіли про «Нові стилі життя» Італії

17 серпня 2013 року, на околиці містечка Теоло (Північна Італія), пройшла зустріч о. Володимира Містермана, заступника керівника Бюро УГКЦ з питань екології з головою Екологічної комісії дієцезії Падова, о. Адріаном Селла, який є також відповідальним за міжєпархіальну католицьку екологічну мережу «Нові стилі життя», до якої в даний час належать багато італійських єпархій. На даній зустрічі був також присутній о. Андрій Твердохліб, священик приналежний до Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, який опікується українською громадою в місті Падова.

О. Адріано розповів українському колезі про історію створення та роботу «Нових стилів життя», та про те, як відбувається співпраця між різними італійськими єпархіями, коли йде мова про питання бережливого ставлення до Божого створіння – природи. Розповідаючи про період створення цієї сітки та про початки її діяльності, о. Селла підкреслив, що своїм існуванням вона до певної міри завдячує преосвященному владиці Карлу Гользеру, якого по праву називають батьком «Нових стилів життя» та протагоністом поширення екологічного вчення Католицької Церкви. Італійський еколог розповів також про різні практичні екологічні ініціативи, які продукує і реалізовує очолювана ним екомережа, та про те, який позитивний резонанс це має в італійському суспільстві. Пояснюючи заступнику Екобюро УГКЦ чому саме так називається сітка, о. Адріано сказав, що: ««Нові стилі життя» – назва невипадкова, а взята з повсякдення і має за мету показати суспільству, що якість життя, в повному розумінні цього слова, є в прямій залежності від нашого стилю життя. І те, чи нам в житті вдається реалізуватись як особистості, прямо пропорційно залежить від того, чи ми реалізовуємось як екологи Божі».

О. Володимир Містерман у свою чергу розповів о. Адріану про екологічну діяльність, яку здійснює УГКЦ, в основному через Бюро з питань екології. Заступник керівника Екобюро поділився також радісною вісткою про те, що в Церкві, до якої він належить, теж почала діяти новостворена сітка єпархіальних та екзархальних референтів з питань екології. О. д-р Володимир висловив сподівання на майбутню співпрацю і обмін досвідом формування екологічної свідомості та збереження Божого створіння – природи між міжєпархіальними католицькими екологічними мережами Італії та України.

На завершення дружньої зустрічі о. Селла зауважив: «коли ми розпочинали нашу діяльність і засновували міжєпархіальні сітку, нас було лише 6 єпархій на цілу країну, а тепер у сітці нас уже 70. Тому будьте спокійні і робіть свою справу добре, а про все інше подбає провидіння Боже», а також подарував ряд авторських видань для бібліотеки Бюро УГКЦ з питань екології.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології