Папа Франциск: «Ми повинні залишити місце для Ісуса»

23 грудня 2013 року Божого, під час ранкової Літургії, Святіший Отець звернувся до присутніх зі Словом Божим, в якому дуже чітко та лаконічно, у своєму доступному для всіх стилі, наголосив на основних речах, про які слід пам’ятати, готуючись до приходу Спасителя.

Особливу увагу Понтифік приділив поясненню значення виразу «бути пильними», наголосивши, що для нас це означає «бути паломниками», тими, які йдуть до конкретної мети, а не лише «бути блукаючими». В особливий спосіб Святіший Отець підкреслив важливість справжнього очікування та відкритість на прихід Месії, а це в свою чергу означає, що ми повинні залишити місце для Ісуса, а не для «свят», покупок та гамору цих днів. Цим твердженням Вселенський Архієрей бажав загострити увагу на тому, що сучасний спосіб святкування і відзначення Різдва, насправді немає нічого спільного з особою Новонародженого Дитяти.

Говорячи у своїй проповіді про «третій прихід Христа», Папа Франциск підвів усіх до того, що те, чи ми будемо готові до «другого приходу Спасителя», залежатиме, чи ми приймаємо Його кожного дня.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit