Священники освятили «Дівочі сльози»

8 липня 2014 року Божого в урочищі Пустельня, біля с. Устечко, Заліщицького району, Тернопільської області, відбулося посвячення відреставрованої каплички та освячення води в джерелі.

У чині освячення взяли участь священики та вірні з навколишніх сіл та міст. У дійстві взяли також участь працівники національного парку «Дністровський Каньйон», на чолі з п. Михайлом Шкільнюком, директором цього парку. Серед учасників цієї події був присутній також п. Михайло Деревенчук, який є референтом Бюро УГКЦ з питань екології у Бучацькій єпархії УГКЦ.

У своєму пастирському слові до вірних, духовні отці поставили особливий акцент на тому, що за стан довкілля всі ми разом несемо спільну відповідальність, а ті, хто визнають Бога своїм Творцем, мають особливу відповідальність.

Священики на прикладі окультуреного джерельця підвели присутніх до висновку: людина буде здатною продовжувати творчий задум Вседержителя, підтримуючи та оберігаючи ці, Ним створені, оазиси створіння, лише тоді, коли прийме природу як відповідальний дарунок самого Творця.

Директор національного парку висловив своє сподівання на те, що це Богом створене та благословенне місце стане місцем зустрічі людини з своїм Творцем, через зустріч з собою та оточуючим світом.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології