Церква ініціювала впровадження системи роздільного збору відходів у смт Більшівці

alt

Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви показало, як реально впровадити систему роздільного збору відходів в окремому населеному пункті.

27 листопада у смт Більшівці відбулась презентація ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології щодо впровадження системи роздільного збору відходів. Захід відбувся за участі церковної та селищної громади і підтримки керівництва та учнів місцевої школи, Будинку культури та семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії УГКЦ.

Про мету церковної екологічної ініціативи розповів д-р Володимир Шеремета, керівник Екобюро УГКЦ, наголосивши на тому, що безпосереднє вирішення екологічних питань та проблеми сміття не є в компетенції Церкви, адже душпастирі покликані піклуватись про чистоту людських душ і про те, щоб люди перебували з Богом. Однак суттєвим елементом свідчення чистоти людської душі і показником божественного життя є наше ставлення у Христі до ближніх та свого довкілля.

alt

«Церква не може залишатися байдужою, коли люди марнують Божі дари, своєю поведінкою знищують природне середовище, загрожують своєму здоров’ю та життю і грішать проти Творця світу, – підкреслив очільник Бюро з питань екології та висловив сподівання, – що ця церковна екологічна ініціатива стане добрим прикладом для наслідування відповідального управління Божими природними дарами для всієї країни».

Координатор проекту, о. Михайло Дзуль, референт Екобюро в Івано-Франківській архієпархії детальніше розповів про проблему відсутності системи роздільного збору твердих побутових відходів в Україні та проблему переповнених сміттєзвалищ, які є причиною погіршення екологічної ситуації та здоров’я населення, а також про те, як правильно збирати і сортувати відходи.

alt

alt

alt

alt

Зі словами подяки виступили парох церковної громади о. Василь Завірач та селищний голова Василь Саноцький, які беруть активну участь у втіленні в життя цієї церковної екологічної ініціативи, в рамках якої у смт Більшівці було встановлено 11 площадок (5-6 контейнерів) для роздільного збору ПЕТ-пляшок, паперу, картону, світлого та темного скла для того, щоб дати їм нове життя, і зробити посильний внесок в екологію селища, краю та всього створеного Богом світу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

alt

alt

alt