Через війни страждає природа

Підтримуючи Всеукраїнську ініціативу «Посади дерево миру», ініційовану Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви та  Мінприроди України, 04 листопада 2017 р. Б. у Львівськії архієпархії на парохії Богоявлення ГНІХ,  що в с. Новосілки  Глинянського  деканату, на церковному подвір’ї було висаджено декілька ялинок.

В цій добрій справі місцевому священику, голові комісії з питань екології  Львівської архієпархії о. Миколі Пришляку допомагала місцева молодь. Саме її отець-еколог навчає любити і берегти природу, наголошуючи, що це наш християнський обов’язок, як добрих і вдячних дітей.

Перш ніж розпочати цю благородну справу, о. Микола розповів про дану акцію, яка має за мету привернути увагу громадськості до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни, а також висловив сподівання, що такі красуні – ялинки будуть висаджені біля кожного храму і нагадуватимуть нам, що через війни, які стаються через гріх та людську недосконалість, страждає не тільки сама людина, але й природа, яка її оточує.

Отець підкреслив, що дані ялинки стануть вічнозеленою окрасою церковного подвір’я, а особливо в часі різдвяних свят, що свідчитиме про нашу християнську екологічну свідомість та любов до Божого створіння.

Дана праця супроводжувалася молитвою за тих, хто віддав своє життя, захищаючи кожного із нас, а також за мир та спокій в нашій державі та дбайливе ставлення до Богом створеного світу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології