Що змінилося в Україні після вступу в Паризьку угоду: неймовірні дані

У суботу, 4 листопада, річниця вступу в дію Паризької кліматичної угоди. Саме цей документ має зупинити глобальне потепління на Землі. І зобов'язує країни скорочувати викиди парникових газів. 6 листопада в німецькому Бонні розпочинається Конференція ООН, присвячена проблемам зміни клімату.

До кінця століття рівень моря може піднятися майже на два з половиною метри. Таку невтішний звіт оприлюднили в уряді США. Вже кілька десятиліть температура поверхні землі постійно зростає. Якщо ситуація не зміниться, то розтануть льодовики. Під водою можуть опинитися прибережні міста і навіть країни. Перші у зоні ризику – Бангладеш та Мальдиви.

Такі зміни у кліматі відбуваються через людську діяльність. Ситуація з кліматом погіршується через викиди у повітря парникових газів. Аби не допустити екологічну катастрофу два роки тому у Парижі майже дві сотні країн уклали кліматичну угоду. Держави-учасниці взяли на себе зобов’язання скоротити забруднення повітря. Кожна країна отримала власну квоту на викид парникових газів.

Ми прийшли до вирішального моменту у довгій подорожі, яка триває десятиріччя. Цей документ – історичний. Він допоможе направити світ на новий шлях до низької кількості викидів та майбутнього зі стійким кліматом,
– зазначив колишній генсек ООН Пан Ґі Мун.

До кліматичної угоди приєдналася і Україна. Наша країна зобов'язалася не перевищувати рівень викидів парникових газів більше ніж на 60%. Виконувати умови неважко. Адже зараз держава викидає у повітря лише 40% газів. Аби дотримуватись норми достатньо підвищувати енергоефективність.

Джерело: Канал 24