Більше, ніж просто шкільний рюкзак

Побачивши дітей, які носять книжки до школи в пластикових пакетах, Татó Кґатланьє, підприємець з ПАР, вирішила змінити ситуацію. Рішення було просте: перетворити звичайний пластиковий пакет на щось більш витривале. Використання непотрібних пластикових пакетів призводить до забруднення довкілля, а Татó перетворила їх на міцні шкільні рюкзаки.

Проте їй хотілось, щоб рюкзак був більш функціональним, саме тому вона додала сонячну панель.

«Коли дитина йде до школи, сонячна панель заряджається, а коли дитина вдома, то може легко вийняти панельку і використовувати як світло для навчання», –  розповідає винахідниця.

У спільнотах, які не мають електрики, єдиним джерелом світла є або свічки, або керосинові лампи, які є небезпечними, проте і кількість їх обмежена. Вирішення проблеми, яке запропонувала Татó, – енергоощадне і безпечне. Таке рішення допомагає довкіллю, оскільки пластик використовується з іншою ціллю, а також дана ініціатива допомагає відновити гідність дитини, коли вона несе книжки в рюкзаку.

«Я часто думаю про дані пластикові пакети в метафоричному значенні, як може поглянути на себе суспільство, а найважливіше – діти кажуть: Може виглядати, що я – ніщо, але насправді я таки маю вагу», –  наголошує Татó.

Кожен з нас повинен перетворити щось, що не має ваги, у щось вартісне.

Фото: Repurpose Schoolbags

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Brightvibes