Як переробити те, що не перероблюють? 7 незамінних предметів

Переробка непотрібних речей допомагає в рази скоротити кількість відходів на полігонах. Але, на жаль, не все сміття підлягає утилізації, і більшість компаній-переробників мають довгий список речей, які вони не приймають. Щоб вдихнути нове життя в таке «важке сміття», потрібні інноваційні рішення. Сьогодні ми розповімо про такі сім непридатних для переробки речей і їх повторне використання.

Люди, які розуміють важливість переробки, щотижня сумлінно сортують використані пляшки, банки і папір в контейнери для сміття або для пунктів прийому.

Хоча деякі компанії відмовляються приймати те чи інше сміття, це не означає, що його не можна переробити. Ось декілька ідей.

Поліетиленові пакети для продуктів і упаковки від продуктів

Проблема: На жаль, не всі компанії переробляють цей тип пластику, тому що він зазвичай не чистий і не сухий, а також тому, що поліетиленові пакети і плівки, як правило, потрапляють у переробне обладнання. Результат? Більшість із 500 мільярдів поліетиленових пакетів, які використовуються у всьому світі щороку, закінчують своє життя на полігонах або в океанах, де вони можуть перебувати 300 років, виділяючи токсичні речовини, які забруднюють навколишнє середовище.

Вирішення: На щастя, цей вид пластику можна переробляти і його можна перетворити на багато речей, включаючи композитні пиломатеріали, труби та навіть нові мішки. Щоб переконатися в цьому, шукайте на карті пункти прийому цих відходів.

Винні пробки

Проблема: звичайно, ви здаєте на переробку винні пляшки, але як щодо пробок? Швидше за все, ви їх викидаєте. Це може здатися не великою проблемою, але пробка фактично є важливим поновлюваним ресурсом, який можна легко перепрофілювати. Фактично, використання та рециркуляція натуральної пробки допомагає зберегти продуктивні та процвітаючі екологічно чисті коркові ліси. Ці екологічні скарби, розташовані в основному в Європі, є величезним центром біорізноманіття (вони є прилистком для тварин, що знаходяться під загрозою зникнення, наприклад, для іберійської рисі). Крім того, вони поглинають мільйони тонн CO2 і забезпечують тисячі сімей стійким джерелом доходу.

Вирішення: деякі компанії почали приймати винні пробки для подальшого використання. Винні та продуктові магазини, дегустаційні зали, ресторани теж можуть приймати цю вторсировину.

Одяг і текстиль

Проблема: згідно Council for Textile Recycling, середньостатистичний американець щороку викидає на звалища близько 30 кг одягу і домашнього текстилю. Це становить приблизно 150 футболок на людину, що в сукупності становить до 10 мільярдів кілограм відходів щорічно (більше 5% сміття).

Вирішення: у той час як важко перетворити використану тканину в нову, існує багато способів (крім пожертвування зношеного одягу благодійним організаціям), щоб зберегти стару одежу і продовжити їхнє життя.

Наприклад, багато роздрібних продавців одягу, таких як Levi's і H&M, дозволяють споживачам позбуватися непотрібного одягу, незалежно від його марки або стану, в їхніх магазинах — для переробки. Одежа, яку можна носити, як правило продається в магазинах-секондхендах. Невикористані тканини переробляються на ізоляційні та прокладочні вироби, або волокна переробляються для використання в новому одязі.

Картонні коробки від піци

Проблема: позбутися картонної коробки з-під піци не так просто. Це пов'язано з тим, що після того, як жир або частки їжі вбираються в картон, їх не можна відокремити від паперових волокон під час процесу рециркуляції. У результаті мільйони коробок від піци просто викидаються.

Вирішення: університет штату Північна Кароліна розробив екологічно безпечну програму компостування коробок від піци. Із 2014 року вдалося зібрати тисячі ящиків у спеціально відмічені сміттєві контейнери, розташовані навколо кампусу. Ці коробки потім переробляли на добрива з живильними речовинами. Студенти також можуть компостувати використані паперові тарілки, серветки та залишки піци. Спробуйте компостувати коробки від піци та інші паперові вироби вдома, розірвавши їх на дрібні шматочки та вкинувши у сміттєвий ящик для компосту.

Контейнери з-під йогурту та інші пластмасові вироби

Проблема: незважаючи на те, що багато пластмаси легко приймаються на переробку, — наприклад, №1 (PETE), у тому числі пляшки з-під соди, і №2 (HDPE), які використовуються в контейнерах для молока та відбілювача, складніше знайти переробників, які приймають пластмаси типу №5 (aka, поліпропілен). У пластикових виробах є символ рециркуляції із числом від 1 до 7, що позначає тип використаної смоли. У списку складних для переробки пластмас: каністри, контейнери для зберігання харчових продуктів і пластикове приладдя. Більшість з них відправляється на звалища, де може зберігатися століттями.

Вирішення: Один із способів переробити такий пластик — це програма Preserve Products 'Gimme 5. Компанія перетворює старі контейнери на нові продукти, включаючи зубні щітки та бритви, які можуть бути повернуті після використання для переробки.

Керамічна плитка

Проблема: знайти нові можливості використання старих керамічних плиток, зламаних під час ремонту, дуже складно. Це пов'язано з тим, що процес випалу ускладнює розчавлювання плиток назад у керамічний порошок для використання в нових фарфорових виробах. У результаті, гори використаних, невикористаних та пошкоджених плиток накопичуються на звалищах кожен рік.

Вирішення: Crossville Inc., виробник плитки Tennessee, знайшов спосіб перетворити випал керамічної плитки на сировину для створення нових плиток. У 2009 році він запустив свою програму Tile Take-Back, яка дала друге життя десяткам мільйонів фунтів викинутих непотрібних плиток на полігонах і зменшила власний попит на сировину. Crossville приймає свої раніше встановлені та невикористані плитки, а також використані плитки інших виробників.

Дротяні вішалки

Проблема: щорічно американські хімчистки використовують більше 3 мільярдів металевих вішалок, чого достатньо для виробництва близько 60 000 автомобілів. Більшість муніципалітетів не приймають дротові вішалки для переробки відходів, тому що вигнуті кінці можуть забивати обладнання для переробки. У результаті більшість металевих вішалок зрештою потрапляє у сміття.

Вирішення: Спробуйте повернути вішалки туди, де ви їх отримали: у місцеву хімчистку. Все більше установ або повторно використовують їх, або відправляють дилеру металобрухту.

Джерело: Велика епоха