Хто не слідкує за словесним сміттям, ніколи не ставитиметься відповідально до природного середовища

У перший тиждень Великого посту в Стрийській єпархії відбулося два заходи в рамках відзначення Великопосної ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології. Екореферент Стрийської єпархії УГКЦ о. Олег Кобель мав зустріч зі школярами Стрийської гімназії ім. Андрея Шептицького і Клубом католицької інтелігенції. Із гімназистами зустріч відбулася 20 лютого.

Церковний еколог показав тісний взаємозв'язок між духовним життям і станом екології. Зокрема, той, хто не слідкує за словесним сміттям, ніколи не ставитиметься відповідально до природного середовища. 

На зустріч із Клубом католицької інтелігенції екореферента запросив духівник клубу о. Степан Кузишин. Темою зустрічі був "Екологічний гріх". Отець Олег Кобель розповів про поняття екологічного гріха, важливість екологічного навернення і згадав про численні акції та ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології.
 
Представники стрийської інтелігенції виявили жваве зацікавлення темою християнської відповідальності за створіння і розповіли про власні успішні приклади з життя. Плодом цієї зустрічі стало запрошення до Стрийського ВПУ-35 із цією темою. 
 
Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології