Як пережити екологічне навернення в сучасному світі?

В останній календарний день зими в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій відбулася зустріч референта Бюро УГКЦ з питань екології Івано-Франківської архієпархії о. Михайла Дзуля зі студентами спеціальностей «Готельно-ресторанної справи» та «Маркетингу» на тему «Суть екологічного гріха крізь призму християнської віри».

З ініціативи дирекції коледжу в цей благодатний час Великого посту основною метою даної зустрічі було формування у студентів особистої відповідальності за навколишнє середовище та спонука їх до покаяння і «екологічного навернення».

Посилаючись на Святе Письмо, Катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха» та вчення Вселенських Архієреїв, о. Михайло намагався донести до студентів істину про те, що екологічний гріх є особливо важким, оскільки мова йде не тільки про шкоду для природного довкілля, але рівночасно і про реальні загрози для здоров’я та життя сучасного суспільства та майбутніх поколінь.

«Гріх безрозсудного руйнування природи Папа Іван Павло ІІ включає до переліку «соціальних гріхів, які кричать до неба», ставлячи його в один ряд з навмисним вбивством людини та іншими найважчими соціальними злочинами», – зазначив екореферент.

Вкінці зустрічі студенти мали змогу переглянути тематичні ролики та отримати відповіді на питання щодо повсякденної практики дружнього до довкілля способу життя від представника церковної природоохоронної інституції.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Фото: workingnotes