Мінприроди впроваджує нові підходи до підвищення екологічної компетентності фахівців

1 березня 2018 року в Орхуському інформаційно-просвітницькому центрі відбулася презентація проекту Мінприроди і Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління - «Бібліотека екологічних знань». Широкому загалу було  представлено 7 перших унікальних видань, в яких ґрунтовно висвітлені інструменти моделі зеленої економіки. Моделі, притаманної усім економічно розвинутим країнам світу з високим рівнем якості життя. Вона поєднує економічне зростання з ресурсоефективним, більш чистим виробництвом та високими соціальними стандартами.

У підручниках висвітлені питання впровадження сучасних екологічних стандартів у сфері державного управління, виробництва та продукції, реалізації інноваційних технологічних рішень, залучення зелених інвестицій. Відповідно до нових викликів відображені проблеми землекористування, управління водними ресурсами, біобезпеки.

Книги «Бібліотеки» підготовлені на високому академічному рівні, але при цьому їх унікальність полягає у змістовній практичній складовій і доступності формату викладення, зрозумілому для широкого кола читачів, що дозволяє застосовувати їх у форматі «щоденного практичного порадника». Видання будуть корисними для державних службовців центральних та місцевих органів влади, представників бізнесу, громадських організацій та громадських інспекторів з охорони довкілля.

В презентації даних видань узяв участь референт з питань екології Київської архієпархії о. Роман Романович. На цій зустрічі екологічний референт мав можливість поспілкуватись із учасниками цього заходу, а саме: із ректором Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександром Бондаром, з головою освітньо-просвітницького Орхуського центру Сєровою Галиною та авторами представлених видань.

На завершення о. Роман дав коротке інтерв'ю стосовно даного заходу, у якому найперше висловив слова подяки організаторам та учасникам, а також розповів, що ці посібники можуть стати окрім того ще й добрим взірцем та темою для продовження започаткованою екологічним Бюро серії екоказочок, які  зроблять вагомий вклад в інформаційно-навчальний простір як для дітей та їхніх батьків, так рівно ж і для усіх любителів казок. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління