Що ми можемо зробити для того, щоб засвідчити свою любов до Творця?

14 березня 2018 року в рамках проведення Великопосної екологічної ініціативи референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії о. Михайло Дзуль відвідав с. Глибівку, Богородчанського протопресвітеріату. Спільно з о. Іваном Гоголем, адміністратором місцевої парафії, о. Михайло провів зустріч з учнями Глибівського НВК.

Тема, яку порушили священики – покаяння та екологічне навернення, або що ми можемо зробити для того, щоб засвідчити свою любов до Творця, надзвичайно актуальна в часі посту.

Після спільної молитви та вступного слова учні переглянули відеосюжет про поводження з відходами в Німеччині. Діти були приємно вражені тим, наскільки відповідально європейці ставляться до навколишнього середовища та до власного здоров’я.

Далі о. Михайло продемонстрував на прикладі Більшівцівської громади, як можна зменшити кількість сміття та зробити щось корисне для свого населеного пункту.

«Перш за все потрібно розсудливо підходити до особистих потреб та аналізувати, який екологічний слід тої чи іншої речі, котру ми купуємо» - зазначив екореферент.

Ближче до вечора в місцевій церкві св. Миколая парафіяни спільно молилися екологічну Хресну дорогу, в часі якої мали змогу очиститися зі своїх гріхів в тому числі й екологічних.

Роздумуючи над жертвою Христа, Його муками та стражданнями, присутні мали змогу зрозуміти та усвідомити свій «внесок» у терпіння Спасителя та провести певну паралель між тим, як через людські гріхи мучиться Божий Син, та терпить Бог Отець, коли бачить ставлення людини до Його створіння.

Після молитви о. Михайло закликав присутніх не бути байдужими до того, що діється навколо нас, бо така байдужість може бути смертельно небезпечною для навколишнього середовища та здоров’я людей і нести загрозу життю вічному.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології