Енергоощадність - запорука державної безпеки і держава просить підтримки, - Владика Михаїл Колтун

28 березня у стінах Єпархійного управління Сокальсько-Жовкіської Єпархії учасникам пасторальної ради було представлено нові видання Бюро УГКЦ з питань екології.

Так голова комісії з питань екології о.Тарас Дзьоба представив книгу-посібник «Я і енергія», яка є хорошим матеріалом для вчителів християнської етики, катехитів та профільних екологоорієнтованих педагогів у викладанні енергоощадного, християнського ставлення до ресурсів даних нам Богом на землі.

Не меншої уваги заслуговує ще одне свіже видання «Арчі - екоказка», яке орієнтоване для меншого читача і в свій казковий спосіб застановляє юних читачів над ставленням до світу, в якому живемо.

Також о.Тарас наголосив на важливості пригадування вірним недопустимості штучної атрибутики в цей живий Пасхальний час на кладовищах, розповсюдивши відповідну інформаційну продукцію серед протоприсвтерів.

Владика Михаїл (Колтун), голова синодального комітету в справах екології, підкреслив важливість та необхідність плекання вірними дбайливого ставлення до світу Божого. В тому числі вартує плекати енергоощадне ставлення до ресурсів і це, за словами владики, - питання державної безпеки. Єпископ-еколог розповів, що Львівська Обласна Державна Адміністрація звернулася до нього з проханням підтримки в поширенні заклику до вірних щодо збереження енергоносіїв, зокрема газу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології