Людина, Релігія і Довкілля

21 травня 2018 року на кафедрі екології Національного Університету "Києво-Могилянська академія" факультету природничих наук відбувся семінар на тему "Людина, Релігія і Довкілля".

Модератором та одним із організаторів був завідувач кафедри екології Віктор Карамушка. Серед учасників семінару з доповідями виступали Олександр Бокотей, голова комісії з питань екології Мукачівської Єпархії УГКЦ, з темою "Робота по відповідальності за Творіння в Україні та Східній Європі", а також професор Метью Темпл (Назарет-коледж, США) з темою "ГМО в сільському господарстві і довкіллі: Україна як ідеальна платформа для етичних та екологічних аспектів" і завершив семінар референт з питань екології Київської архієпархії о. Роман Романович з темою: "Екологічна політика Української Греко-Католицької Церкви". 

У своїй промові о. Роман наголосив, що екологічна політика Церкви є певним чином мистецтвом впровадження чи імплементації науки Церкви стосовно екології у реальність, в якій ми знаходимось. А це, в свою чергу, вимагає крім проголошення Божого Слова стосовно обов'язку людини  берегти довкілля, також і практичну сторону цієї екзегези, чим і займається Екологічне бюро УГКЦ уже впродовж 10 років.
 
На завершення семінару священик подякував завідувачу кафедри, також доповідачам і усім присутнім за можливість донести та прийняти від інших усі можливі засоби для порятунку створіння.
 
Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології