Перший екологічний форум відбувся на Тернопільщині

Перший і дуже важливий екологічний форум "Спільними зусиллями – до європейської Козови!" відбувся 18 червня на Тернопільщині. Цей форум проходив в рамках Всеукраїнського проекту «Zero Waste Life» - KOZOVA, у якому учні Козівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 разом зі своїм вчителем біології п. Надією Атаманчук стали успішними конкурсантами та продовжують втілювати ідеї проекту в життя.

У програмі екофоруму були розглянуті різні екологічні проблеми світу, нашої країни, регіону та можливі шляхи їх вирішення. На форум із доповіддю був також запрошений референт Бюро УГКЦ з питань екології Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ отець Василь Шафран.

Його доповідь на тему "Екологічні виклики для християн у ХХІ столітті" викликала неабиякий інтерес у слухачів, які прибули із різних регіонів України. Основним меседжем промови став заклик святішого отця папи Франциска «Ми маємо стати інструментом у Божих руках задля спасіння Його створіння...» (Laudato Si, 14).

На форумі була представлена виставка робіт "Друге дихання старих речей", на якій красувалися масажні доріжки із кришечок та старих светрів, пуф із шин, коробки, шкатулки із газет, старих книг, фартушки, подушка із вживаних сорочок, коврики із футболок, картини із картонних ящиків, висячі церковні світильники із трубочок, екосумки із старих джинсів, рамка із лотка з-під яєць та пластикових ложечок, будинки із паличок з-під морозива та ін. Красу із відходів створювали своїми руками учні Козівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

На завершення екореферент разом із іншими священнослужителями м. Козови дуже позитивно відгукнувся про проведення таких заходів та заохотив до консолідації сил усіх ланок суспільства задля успішного подолання екологічних проблем у регіоні та в країні в цілому.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології