Церква і «Карітас» у перших рядах допомоги жертвам повені в Індії

Найбільша повінь за останніх 100 років індійському штаті Керала призвела вже до понад 800 загиблих, а кількість евакуйованих перевищує мільйон. Католицька Церква і «Карітас» підтримують потерпілих, незалежно від релігії та приналежності до касти.

Штат Керала, розташований на Малабарському побережжі  на північному заході Індії зазнав найгіршої повені за останніх понад сто років.  Катаклізм спричинили сильні мусонні дощі протягом кількох останніх днів, що призвели до зсувів ґрунту та переповнення водоймищ.

Кількість жертв та евакуйованих постійно зростає, як також збільшується небезпеки поширення епідемій. Ще існують сотні поселень, повністю ізольованих водою.

Збитки оцінюються сотнями мільйонів євро. Люди втратили не тільки домівки, але й робочі місця. Серед іншого, знищені чайні плантації, якими славиться цей регіон.

Молитва і солідарність Папи

У неділю 19 серпня 2018 р., після молитви «Ангел Господній» на площі святого Петра у Ватикані Папа Франциск висловив солідарність з мешканцями штату Керала,  закликаючи до конкретної підтримки з боку міжнародної спільноти та запевнюючи молитву за тих, що втратили життя та всіх, які постраждали від цього великого стихійного лиха.

Допомога Католицької Церкви

Священики, богопосвячені особи та миряни-волонтери негайно запропонували свою підтримку. Всі католицькі парафії, храми та школи відкрили свої двері для постраждалих та перетворились на тимчасові місця порятунку. Люди знаходять там не тільки дах над головою, але й їжу та необхідну медичну допомогу.

Кардинал Освальд Ґрасіас, архиєпископ Мумбаю, що очолює Єпископську Конференцію Індії, звернувся із закликом до всіх віруючих та всіх людей доброї волі поспішити з конкретною допомогою потерпілим.

Негайна й ефективна поміч «Карітас»

Католицька Церква Індії негайно мобілізувала “Карітас», щоб забезпечити конкретну допомогу в районах, що постраждали від повені, зокрема в 24-х дієцезіях регіону, розподілюючи харчові продукти, питну воду, ліки, одяг та інші предмети першої необхідності.

Підготувала: с. Лідія Короткова, СНДМ – Ватикан

Джерело: Vatican News