Урожай літніх екоднів у Тернопільсько-Зборівській архієпархії

Друга половина червня і впродовж літа у Тернопільсько-Зборівській архієпархії проводяться катехитичні дитячі табори «Канікули з Богом». Питомці Тернопільської Вищої Духовної Семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого разом із аніматорами проводять молитовно-розважальну програму.

За звичай, п’ятий день цих таборів був присвячений екологічній тематиці. Референт Екобюро даної архієпархії о. Василь Шафран вже традиційно відвідував такі табори та у різній формі представляв дітям і молоді екологічну катехизу Католицької Церкви.

Такі екологічні дні пройшли 22 червня в селі Озерна на Зборівщині, 29 червня -- в містечку Великі Бірки, 06 липня -- у селі Мишковичах Тернопілського району, 20 липня -- у селі Вишнівчик Теребовлянського району та 18 серпня -- у селі Серединки, що розташоване неподалік Тернополя.

Розпочинався екодень спільною молитвою та знайомством із командними групами. Відтак слідували Свята Сповідь та Свята Літургія із проповіддю про наші християнські обов'язки, які тільки людина з поміж усіх Божих сотворінь отримала від свого небесного Творця.

Після руханки і бансів, відповідно до вікових груп, проводилась у мультимедійній формі екологічна катехиза. Присутні ознайомлювались із діяльністю Екологічного Бюро УГКЦ, переглядали мультики чи документальні фільми, після яких проводились заохочувальні вікторини. Переможці отримували екологічні календарі та різні друковані видання від Бюро УГКЦ з питань екології.

Завершувався екодень молитвою прослави Бога Творця та закликом до участі в різних екологічних конкурсах, які проводяться на церковному та державному рівнях. Усі учасники табору отримали книжні закладки чи маленькі календарики, що заохочують до турботи про всі Божі створіння та усі Божі дари на землі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології