У с. Велика Вільшаниця екореферент закликав удосконалювати Богом створений світ

17 жовтня 2018 р. Б. у с. Велика Вільшаниця, Золочівського району, Львівської області відбулися екологічні місії. Традиційно вони розпочалися з молитви у храмі Пресвятої Трійці, у співслужінні з місцевим душпастирем о. Остапом Гнатівим. Екореферент у своєму слові намагався зосередити увагу вірних на сучасних екологічних проблемах та можливості їх подолання. О. Микола наголосив: «Кожен із нас покликаний удосконалювати цей Богом створений світ, щоб в такий спосіб у ньому запанувала гармонія між людиною, природою та їхнім Творцем».

Священик розповів вірним про важливість енергоефективності в повсякденному житті, і на прикладі ековалізи показав за допомогою яких приладів можна її здійснювати. А також подарував місцевій громаді аератори для економії цінного Божого дару – води.

Наступним кроком екологічних місій була місцева школа, в якій радо зустріли отця-еколога директор п. Наталя та весь педагогічний колектив. Слід відзначити, що учні цієї школи були дуже уважними, з цікавістю слухали еколекцію та виявили бажання зустрітися ще раз для того, щоб провести практичні заходи екологічно-християнського спрямування. На згадку екореферент залишив учнівській молоді екозакладки, еконаклейки та інформаційні флаєри про шкідливість підпалів та використання штучних квітів.

Опісля, о. Микола навідався до Великовільшаницької селищної ради, де обговорив найболючіші екологічні питання цієї місцевості та висловив побажання майбутньої співпраці з вищезгаданим органом державної влади.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології