У Полтаві греко-католики посадили дерево миру

10 листопада у Полтаві на території Свято-Троїцького храму УГКЦ чоловіки Ордену Лицарів Колумба долучилися до Всеукраїнської акції «Посади дерево миру», спільно висадивши дерева червоного дуба біля власного храму.

Екоініціативу ініціювало Бюро УГКЦ з питань екології за підтримки Мінприроди, метою якої є привернення уваги до соціально-екологічних наслідків війни, єднання в молитві для відновлення миру та об’єднання зусиль для збереження Божого створіння.

Полтавський священнослужитель та референт Бюро УГКЦ з питань екології у м. Полтава отець Максим Кролевський розповідає, що Полтава вперше долучається до цієї акції, яка триває з 2016 року. «За цих кілька років з ініціативи церковної інституції Української Греко-Католицької Церкви та за підтримки Мінприроди було висаджено десятки тисяч дерев миру по всій Україні» – констатує полтавський душпастир.

Вже традиційно акція пройде також у всіх регіонах нашої Батьківщини. Підтримати ініціативу може кожен через молитву та діла милосердя до Божого створіння, завдяки зміні стилю життя на більш Божий та дружній до природного довкілля.

Фінансовий секретар Полтавського осередку Лицарів Колумба Іван Кравець щиро радіє таким екологічним ініціативам, які ініціює УГКЦ та підтримує Мінприроди: «Це дуже добре, що Церква, як лідер суспільної думки, окрім просвітницької роботи намагається практичними кроками об'єднувати наше суспільство, запроваджуючи екологічні акції подібного суспільного формату – говорить п. Іван Кравець.

Слід також зазначити, що нещодавно полтавські діти теж долучилися до Всеукраїнської акції «Посади дерево миру».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології