Стати позитивним провокатором того, в що ми віримо

Ще задовго до того, як ми народились, старше покоління стало на шлях руйнування планети, нашого спільного дому.

Кліматична криза несе страждання, розруху і конфлікти людству, а особливо найбіднішим. Ми на межі масового зникнення видів: 200 видів зникають кожного дня через небувале руйнування екосистеми. Наше повітря, ґрунти та води – забруднені, природні зони зникають.

Господь покликав нас берегти Землю. Ми закликаємо релігійних лідерів та політичних можновладців змінити курс заради нас, молодих, і за всіх бідних і найбільш вразливих. Як заявив Папа Франциск в своєму документі-енцикліці «Laudato Si»: «Молодь вимагає змін».

Ми є Поколінням «Laudato Si». Кліматична криза загрожує існуванню нашого покоління, проте ми з Папою Франциском мобілізуємо свої сили, щоб захистити наш світ.

Папа Франциск сказав молоді зруйнувати статус-кво, ставши позитивними провокаторами того, в що ми віримо.

Ми закликаємо:

  • єпископів та релігійних лідерів посприяти застосуванню на практиці енцикліки Папи Франциска «Laudato Si» на всіх рівнях у Ватикані, архієпархіях та католицьких закладах;
  • політичних лідерів прийняти сміливі рішення, щоб покласти край ері викопного палива, захистити нас і планету, спільну для всіх;
  • молодих католицьких побратимів долучитись до Покоління Laudato Si, збудувавши великий світовий рух за наш спільний дім і наше спільне майбутнє.

Підтримати своїм підписом Покоління Laudato Si можна ТУТ

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на The Global Catholic Climate Movement