Майбутній Саміт з клімату допоможе мобілізувати політичну волю

Незважаючи на певні успіхи, яких вдалося досягти в боротьбі зі зміною клімату, очевидно, що в цій сфері має бути зроблено ще дуже багато. Про це на засіданні Генеральної Асамблеї, присвяченому майбутньому кліматичному саміту, заявила голова Генасамблеї Марія Фернанда Еспіноса.

Вона підкреслила, що, якщо міжнародне співтовариство найближчим часом не активізує діяльність по боротьбі з кліматичними змінами, йому не вдасться досягти цілей, поставлених в Паризькій угоді.

«Згідно з даними доповіді щодо викидів парникових газів за 2018 рік, опублікованій ЮНЕП [Програмою ООН з навколишнього середовища], для того, щоб досягти цілей, намічених в Паризькій угоді, ми повинні робити в п'ять разів більше, ніж зараз. І 2019 рік мати критичне значення, ми знаходимося на роздоріжжі », – сказала Еспіноза.

Голова Генасамблеї зазначила, що Саміт з клімату зіграє найважливішу роль в мобілізації політичної волі для реалізації Паризької угоди. Вона також нагадала про ще одну важливу подію поточного року – червневу конференцію з клімату в Об'єднаних Арабських Еміратах, на якій буде підготовлена повістка майбутнього саміту, а також чорнові варіанти резолюцій.

Саміт з клімату пройде в Нью-Йорку 23 вересня цього року. Головні теми майбутньої зустрічі – перехід на поновлювані джерела енергії, фінансування заходів щодо стримування зміни клімату, податок на вуглеці, скорочення промислових емісій.

Джерело: Новини ООН