Як жити екологічно?

У п’ятницю, 22 лютого, екореферент у Донецькому екзархаті УГКЦ о. Михайло Неїжмак взяв участь у освітньо-екологічному коворкінгу на тему: «Як жити екологічно?», що відбувся у Дніпровському молодіжному центрі.

У співпраці з керівництвом цього центру м. Дніпра, о. Михайло був запрошений в якості спікера вищезгаданого заходу, який тривав дві години та включав у собі теоретичну та мультимедійну складові.

У вступній теоретичній частині о. Михайло акцентував увагу слухачів на обов’язку кожного бути відповідальним за оточуючий світ, який даний людині Творцем для розумного користування. Опісля застановилися на значенні води для життя та здоров’я. Оскільки наше життя та здоров’я залежить від якості продуктів харчування, то наступна частина зустрічі була присвячена екологічному маркуванню продуктів харчування та харчовим добавкам.

Завдяки презентації присутні дізналися, як правильно харчуватися та вибирати продукти у супермаркетах, про шкідливість або заборону деяких видів добавок, що містяться у продуктах харчування. У заключному блоці зустрічі було обговорено питання енергозбереження, зокрема про побутових злодіїв струму та переваги теплозбереження.

Підсумком цієї зустрічі стало твердження, що відповідь на питання «Як жити екологічно?», кожен має свою, проте вона залежить від усвідомлення нашого власного життя, способу мислення та відповідального ставлення не тільки до самих себе, а й до майбутніх поколінь та всього сотвореного Богом світу. Саме ці важливі речі Екобюро УГКЦ намагається донести до всіх прошарків суспільства у різний спосіб, але з однією метою – сприяти збереженню сотвореного світу та плекати любов до нього.

Екологічне Бюро УГКЦ висловлює щиру подяку Молодіжному центру Дніпра за співорганізацію цікавої та корисної зустрічі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології