Міністр екології розповів, де в Україні найбільш помітне глобальне потепління

Процес глобального потепління найбільш помітний у північному регіоні України, на Поліссі. Про це розповіли українські вчені на Екологічному форумі ООН.

«При цьому на півдні тривалість посух також збільшується», – написав на своїй сторінці в Facebook міністр екології України Остап Семерак.

За словами міністра, останні чотири роки стали для Землі найжаркішими в історії спостережень.

«Якщо раніше найбільше підвищення температур фіксували в Арктиці, то в останні роки Україна також потрапила в цей шлейф. Несподівано, правда? Ми б’ємо температурні рекорди і вже досягли середнього підвищення температури на 1,5 градуса Цельсія», – додав Семерак.

Раніше вчені зробили прогноз про те, що 2019 й рік може стати найспекотнішим в історії людства у зв’язку з кліматичними змінами. Всесвітній банк інвестує сотні мільярдів на боротьбу з глобальним потеплінням.

Нагадаємо, у США розповіли, у скільки країні обійдеться боротьба із глобальним потеплінням. Вчені підрахували, у яку суму глобальне потепління обійдеться людству. Також було опубліковано перелік міст, які можуть зникнути з лиця землі через танення льодовиків.

Джерело: ua.news