Заклик Папи до молитви за приборкання лісових пожеж в Амазонії

До молитви за якнайшвидше приборкання лісових пожеж в басейні Амазонки закликав Папа після молитви «Ангел Господній» у Ватикані.

«Всі ми стурбовані величезними пожежами, які розвинулись в Амазонії. Молімось, щоб за зусиллям усіх, вони були якнайшвидше приборкані. Ці лісові легені є життєво важливими для нашої планети.»

З таким закликом Папа Франциск звернувся після проказування Марійської молитви «Ангел Господній» з вірними, що зібрались опівдні 25 серпня 2019 р., на площі Святого Петра у Ватикані.

Від 15 серпня ц.р., безпрецедентні пожежі розвинулись у дощових лісах басейну Амазонки, охопивши переважно території Бразилії та Болівії. Дощові ліси Амазонії називають «легенями планети», бо вони виробляють 20% кисню земної атмосфери та значно впливають на перебіг кліматичних змін. З початку року Національний інститут космічних досліджень Бразилії зареєстрував понад 73 000 лісових пожеж.

Рада Єпископів Конференцій Латинської Америки та Карибського регіону (CELAM) звернулась із закликом до окремих країн, міжнародного співтовариство та ООН вжити всіх можливих заходів для швидкого погашення лісових пожеж в Амазонії. Єпископи висловили солідарність з корінними народами, що живуть у регіонах, що постраждали від пожеж. «Щоб зупинити дальше знищення необхідна солідарність та швидка допомога світової спільноти», – ствердили латиноамериканські єпископи.

Із закликами до термінових заходів порятунку дощових лісів Амазонії виступили також Єпископські Конференції Бразилії, Мексики та Парагваю.

с. Лідія Короткова, СНДМ – Ватикан

Джерело: vaticannews