День Бога Творця в Одеському екзархаті

15 вересня 2019 року на запрошення настоятеля парафії Святого Василія Великого с. Тарасівка Скадовського р-н. Херсонської обл. о. Миколи Тюрдьо до місцевої релігійної громади завітав із екологічною місією екореферент Одеського екзархату о. Дмитро Онуфрик.

О. Дмитро очолив Божественну Літургію та виголосив духовну науку під час молитви.

У своєму слові екореферент наголосив про важливість глибокого переосмислення значення та важливості Божих дарів для нашого повноцінного існування та нашої відповідальності за їхнє збереження.

Продовжуючи свою науку, проповідник сказав, що: «День Бога Творця, який світ святкує 14 вересня, – це гарна можливість для всіх людей збагнути, що є лише один Творець цього світу, Який все створив і всім управляє, і лише той, хто виконує Його волю та живе згідно з нею, є справжнім співтворцем. Така людина ніколи не поставить під загрозу існування інших людей заради власного збагачення».

О. Дмитро розповів всім присутнім, що Господь хоче від нас конкретних вчинків, а не просто наміру щось зробити. Християни по-особливому покликані бути прикладом для всіх інших у всіх сферах свого життя: у храмі, на роботі, у спілкуванні із сусідами та своєю сім’єю, у праці біля свого будинку, на відпочинку, у ставленні до інших людей та до природних ресурсів і т. д.

На завершення своєї науки, екореферент окреслив практичний вимір екологічного служіння християнина, який проживає у сільській місцевості, а також він наголосив на важливості виховання дітей у дбайливому ставленні до навколишнього середовища.

Під час молитви всі присутні разом із екореферентом дякували Богові за Його щедрість, яку Він постійно виявляє нам через природнє різноманіття дарів.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології