У Стрийській єпархії триває Час створіння

3 жовтня 2019 року у с. Станків відбулося екологічно-християнське свято з нагоди Часу створіння. Місцевий священник о. Ігор Гілецький запросив до участі о. Івана Барабаша, який очолив молебень, о. Олега Кобеля - референта Бюро екології Стрийської єпархії та пожежників, що розповіли про шкоду від підпалів сухотрав'я. Священники привітали вчителів з Днем учителя, подарувавши нагрудні хрестики, а наприкінці свята висадили Дерево Миру біля школи.

Наступного дня, 4 жовтня, у м. Ходорові відбувалися екологічні місії. Священник місцевого храму св. Володимира і Ольги о. Тарас Гриців запросив екореферента  о. Олега Кобеля з екологічною наукою для парафіян. Гість парафії очолив Божественну Літургію у співслужінні з іншими священниками та виголосив проповідь після Євангелія. Узявши за основу євангельське читання дня про чудесне нагодування хлібом і рибою кількох тисяч людей, проповідник вказав на Бога Творця, що продовжує піклуватися не лише про людину, а й усе створіння. "Господь закликає кожного з нас бути співвідповідальними за створений світ і піклуватися всім створінням, з огляду на нашу гідність", - зазначив священник. Вірні почули про різноманітні екологічні гріхи, про які люди повинні каятися в сповідальницях. Про один з таких гріхів, а саме -  підпали сухої рослинності - присутні дізналися більше й отримали відповідні флаєри для ознайомлення.

Після Літургії відбулася зустріч із учнями молодших класів школи № 3. Привітавши вчителів з їх професійним святом, отець Олег презентував присутнім свої екоказки. Діти дізналися про екоконкурс "Відповідальність за створіння" та багато інших заходів Бюро екології. Діти активно долучилися до обговорення тем, порушених в екоказці про пригоди Їжачка Гачка. Найактивніша дівчинка отримала журнал "Фортунчик". Також шкільна бібліотека поповнилася виданнями Бюро екології УГКЦ. Після відвідин школи о. Тарас та о. Олег побували в Ходорівській міській раді, де зустрілися з її працівниками та обговорили співробітництво органів виконавчої влади та парафії на місцевому рівні. Мерові міста п. Олега Коцовському екореферент залишив у подарунок енцикліку папи Франциска "Славен будь".

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології