Екологічна акція «Посади Дерево Миру» у с. Олександрівка, що на Херсонщині

21 листопада парафія Святого Архистратига Михаїла УГКЦ с. Олександрівка Скадовського р-ну Херсонської обл., адміністратором якої є екореферент Одеського екзархату отець Дмитро Онуфрик, святкувала свято свого небесного покровителя.

Після святкової Божественної Літургії, яку очолив декан Скадовського деканату отець Володимир Цяпка, усі бажаючі взяли участь у екологічній акції «Посади Дерево Миру».

Територія, на якій висаджували саджанці, знаходиться неподалік храму, тому було вирішено ще у 2018 році створити на ній рекреаційну екологічну зону.

Перше дерево тут було посаджене 21 листопада 2018 року екзархом Одеським владикою Михаїлом Бубнієм, а сьогодні їх налічується понад 40 .

Мета створення цієї зони не лише відпочинок для місцевого населення, але й виховання екологічної культури.

Тут планується встановити літню сцену для концертів, зробити освітлення, встановити смітники для сортування сміття, різні екологічно-інформативні стенди.

Важливо, що цією територією опікується місцева релігійна громада на чолі з екореферентом Одеського екзархату, адже покликання християнина не лише молитися, але і діяти, виявляти свою вдячність та любов до небесного Творця, в тому числі і через екологічне служіння.

Цьогорічна екологічна акція «Посади Дерево Миру» відбувалася в цій рекреаційній зоні для того, щоб в котре пригадати про страждання природи від різних чинників, а також пригадати, що багато залежить саме від нас.

Після завершення акції о. Дмитро подякував учасникам, що не побоялись вітряної погоди і зробили свій внесок для покращення екосистеми своєї місцевості.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології