Як показати синівську любов до Небесного Творця розповідали в с. Задністрянське

10 березня 2020 р. на парафії св. влкмч. Димитрія в с. Задністрянське відбулася одноденна екологічна місія. Місійні зустрічі проводилися у дитячому садочку, де діти мали можливість поділитися досвідом відпочинку з батьками у громадських місцях. Улюблена їжа, десерти, напої. Але найголовніше, це залишити після себе чисті і охайні місця, не залишаючи після відпочинку сміття.

Діти, переглянувши мультфільм «Славен будь», навчилися сприймати навколишнє середовище як спільний дім, який приготував нам сам Творець ще до того, як створив людину. Цей дім є даром Божим, тому мусимо шанувати його, тим самим демонструючи синівську любов до Небесного Отця.

В ігровій формі навчилися практично застосовувати правила збереження довкілля, не засмічуючи його. Зробили висновок, що чисто завжди буде не там де прибирають, але там, де не смітять.

Також не менш важливою була зустріч із учнями та педагогічним колективом школи с. Задністрянське, під час якої відбулася презентація енцикліки Святішого Отця Франциска Laudato Si. Всі присутні ознайомилися із екологічними викликами сьогодення і, проаналізувавши їх, зробили висновок, що майбутнє залежить від кожного з нас. Адже будь-яка погана дрібничка, може стати складовою екологічної кризи, але і кожна маленька добра справа може стати складовою прогресу у плані збереження навколишнього середовища.

Під час семінару, на основі відеоролика «Кожна краплина має значення», зрозуміли кризову ситуацію водних ресурсів нашої планети і хто є причиною цього. Учні також проаналізували, які заходи є потрібними для вирішення проблем, які вже проводяться і скільки ще потрібно зробити, щоб лишити гідну спадщину своїм нащадкам, а головне – показати синівську любов до Небесного Творця.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології