Християн об’єднає молитва за збереження спільного Божого дому – природи

Триває 54-й Тиждень молитов за єдність християн, який проходить під гаслом «Перебувайте в моїй любові: багато плодів принесете» (Ів 15, 8-9).

Вже традиційно одна з ключових тем, які об’єднують християн всього світу – це екологічні виклики і наше спільне зобов’язання піклуватись про майбутнє нашого спільного створеного Богом дому – природи, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Цьогоріч екологічним є восьмий (25 січня), завершальний день Тижня молитов за єдність християн, який об’єднає християн у молитві за збереження Божого створіння.

Роздуми екологічного дня, підготовлені монашим згромадженням Ґраншамп (Швейцарія), спонукають застановитися і переосмислити ключові правди християнської віри та їх значення для нашого життя та майбутнього всього світу. Покликаючись на Святе Письмо, автори пригадують про роль Христа як Творця і Спасителя світу, а також про нашу християнську відповідальність за природу.

«Нове життя, яке приносить Христос, для багатьох є світлом надії, яким би прихованим воно не було. Це джерело примирення для всього створіння, що дарує радість, яка не походить від нас самих: «Щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!» (Ів 15, 11)» – читаємо в роздумах на восьмий день 54-го Тижня молитов за єдність християн.

Ключовим посланням екологічного молитовного дня є те, що всі християни покликані стати активними будівничими Царства Божого, всім своїм життям утверджуючи Його справедливість й мир і піклуючись, щоб земля знову стала рідним домом для усіх істот.