Папа: солідарність для подолання змін клімату та бідності

У своєму повідомленні в Twitter з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги Святіший Отець закликає до солідарності, що «ґрунтується на справедливості, мирі та єдності людства».

Кліматичні зміни, які дедалі більше загрожують світові, привели його на роздоріжжя. Папа Франциск пригадує про це у своєму повідомлені, опублікованому на його сторінці в соцмережі Twitter у четвер, 19 серпня 2021 р., з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги. «Зміна клімату, – пише Святіший Отець, – постійно породжує нові гуманітарні кризи, а бідні найбільше страждають від екстремальних погодних явищ. Існує нагальна потреба у солідарності, що ґрунтується на справедливості, мирі та єдності людства».

Думку про те, що від кожного з нас залежить, чи людство вийде переможцем, а чи зазнає поразки в боротьбі проти змін клімату, висловив також Генеральний Секретар ООН Антоніу Гутерріш у своєму відепосланні з нагоди цього дня. Всесвітній день гуманітарної допомоги був проголошений ООН 2009 року на спогад трагічної події, яка трапилася 19 серпня 2003 року, коли під час терористичного замаху на «Canal Hotel» в Багдаді загинули 22 людини, між якими – Голова гуманітарної місії ООН в Іраку. Його відзначення має на меті віддати шану мільйонам людей, які в різних куточках світу допомагають тим, хто опинився у скрутному становищі з причини конфліктів або техногенних чи природних катастроф. Цього року цей день присвячений кліматичній кризі. Він повинен спонукати всіх замислитися над цією глобальною проблемою, яка, як пише Папа Франциск в енцикліці Laudato si', має «серйозні екологічні, соціальні, економічні та політичні наслідки».

Джерело: Vatican News