59 країн світу долучилися до ініціативи ЄС і США щодо скорочення викидів метану

59 країн світу приєдналися до ініціативи ЄС і США щодо скорочення викидів метану в атмосферу на 30% до 2030 року у порівнянні з 2020 роком.

«Ще 24 країн світу(на додачу до семи країн-учасниць) приєдналися до реалізації ініціативи ЄС і США глобальне зобов'язання по метану щодо скорочення глобальних викидів метану», - повідомила ЄК у понеділок. - Завдяки цим зобов'язанням дев'ять з 20 найбільших у світі емітентів метану тепер беруть участь у глобальному зобов'язанні по метану, на які припадає 30% глобальних викидів метану і 60% світової економіки".

Крім того, понад 20 благодійних організацій оголосили про спільні зобов'язання у розмірі понад $200 млн для підтримки реалізації «Глобального зобов'язання по метану».

Питання приєднання України до ініціативи вже обговорюється з американською стороною, повідомив міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Роман Абрамовський 11 жовтня.

ЄС і США оголосили про запуск у листопаді на кліматичному саміті в Глазго спільної ініціативи зі скорочення викидів метану на планеті 18 вересня.

Єврокомісія вказує, що підтримка ініціативи передбачає «прихильність колективної мети щодо скорочення глобальних викидів метану до 2030 року, як мінімум, на 30% у порівнянні з рівнем 2020 року. Також це означає перехід до використання "найкращих доступних методик для кількісної оцінки викидів метану" з упором на джерела з високим рівнем викидів.

Відзначається, що виконання таких зобов'язань, як передбачається, знизить глобальне потепління як мінімум на 0,2 градуса Цельсія до 2050 року.

Єврокомісія нагадує: метан при потраплянні в атмосферу викликає парниковий ефект. Згідно з недавньою доповіддю Міжурядової групи експертів зі зміни клімату, він становить "близько половини чистого підвищення глобальної середньої температури на 1 градус Цельсія з періоду доіндустріальної ери».

Джерело: EcoTown