Європейські інноваційні мобільні системи для очистки води вже прибули в Україну

Австрійська компанія BASU на початку травня поставила в Україну сучасні інноваційні мобільні системи BASOQUELL 807, які очищають забруднену воду та виробляють гігієнічно безпечну питну воду. Інноваційні західні технології забезпечать питною водою жителів регіонів, що найбільше постраждали від війни. Про це повідомила пресслужба агентства PR Batteries

"Брак чистої води в містах, де проходять активні бойові дії, призводить до ще більшого поглиблення гуманітарних катастроф і потенційного виникнення епідемій", — зазначила Оксана Гуляєва, директорка БФ "Можемо разом", що провів домовленості про постачання систем BASOQUELL 807 з Європи. За словами Гуляєвої, ця технологія здатна знезаражувати воду та вбивати шкідливі бактерії.

Таке ноу-хау використовують як у Європі, так і в країнах із відсутнім доступом до чистої питної води. Зазначається, що такі мобільні системи дають можливість отримати чисту воду в будь-яких польових умовах без використання електроенергії. В Україні їх застосують у зонах гуманітарних катастроф. Тож регіони, які найбільше постраждали від російської агресії, зможуть отримати 12 мільйонів літрів чистої води.

Технологія дає змогу використовувати для виробництва гігієнічно безпечної питної води навіть воду з природних водойм: річок, ставків, струмків, або технічну воду — і зробити її придатною до пиття за лічені секунди.

"Засіб допомагає очистити не лише воду, а й місткості, у яких цю воду перевозять, розповсюджують та зберігають. Технологія надає можливість очищувати біологічні та вірусні забруднення, проводить гігієнізацію води, підвищує її якість та руйнує біоплівку", — розповів народний депутат України, ініціатор постачання австрійської технології в Україну Олесь Довгий.

Також в Україну надійшла велика партія дезінфекційної рідини BASOQUELL 710 на водній основі, яку використовують як засіб очищення, дезінфекції та стерилізації поверхонь і приміщень, а також промивання ран. Засіб видаляє водорості, грибки, грибки (C.albicans), віруси (включаючи HBV, HCV, ВІЛ, Rota, Corona, Noro), також діє ефективно та надійно проти мікробів та бактерій.

Засоби реалізації технології буде передано благодійниками до Державної служби надзвичайних ситуацій України, яка проведе їх розподіл у місця, де нині в них є найбільша потреба. Крім централізованого використання, системи можна застосовувати як невеликими групами людей, так і персонально. Для цього концентрат буде розфасовано в пляшки по 1, 5 та 10 літрів, а також індивідуальні шприци для самостійного очищення води на передовій.

Джерело: Екополітика