Поглиблюємо екологічну свідомість

В Івано-Франківську триває другий заїзд літнього дитячого табору благодійного фонду «Очі миру» для дітей віком від 5 до 15 років. Основу таборовиків складають діти вимушених переселенців та військових ЗСУ. Кожен таборовий день по своєму цікавий, адже діти мають можливість проводити різні активності на свіжому повітрі, щодня отримують нові знання і весело проводять час.

22 червня до дітей завітав о. Михайло Дзуль, референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії, котрий поділився з учасниками табору досвідом та практичними навиками християнської відповідальності за світ, в якому ми живемо. В рамках зустрічі з екореферентом діти мали змогу переглянути мультфільм про суть та основні посили енцикліки «Laudato Si», спільно проаналізувати та збагнути,  що ж є причиною такого плачевного стану навколишнього середовища та що ми вже тут і зараз можемо змінити.

«Все залежить від екологічної свідомості, яка формується у нашій душі,  –  зазначив екореферент, –  і кожен з нас має бути свідомим, що навіть дрібні вчинки, як от залишений відкритий кран, з якого тече вода, чи обгортка від цукерки, яку викинули на узбіччі – є виявом рівня екологічної свідомості і чистоти нашої душі».   

Також діти поділилися зі священником своїм особистим досвідом турботи про довкілля: хтось брав участь в толоках з прибирання парків, хтось збирав корки для переробки, хтось сортував відходи вдома чи ощадливо ставився до дару Божого - води, а комусь вдалося захистити і вберегти дерева від знищення.

Ближче до завершення зустрічі діти мали змогу в ігровій формі пройти перевірку наскільки високим є рівень їхньої екологічної свідомості, взявши участь у ековікторині, та аргументовано проаналізувати свої відповіді.

На згадку про зустріч всі діти отримали закладки та екостікери, які спонукатимуть до подальших кроків задля збереження нашого спільного дому – Землі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології