Діти Божі вчились любити Бога дбаючи про довкілля

31 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей та Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища учні 2 класу Початкової школи імені Софії Русової завітали до центрального офісу Бюро УГКЦ з питань екології, розташованого в адміністративному корпусі Івано-Франківської архієпархії. 

В рамках візиту в архієпархіальній бібліотеці відбулася зустріч другокласників з референтом Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії о. Михайлом Дзулем, котрий коротенько ознайомив діток із засадами екологічного служіння Церкви та порушив, актуальне в цей воєнний час, питання збереження енергії у повсякденному житті.

Отець Михайло представив дітям та їх наставникам «Валізу енергоефективності», демонструючи різноманітні технічні новинки та прилади, коментуючи і наочно демонструючи принципи їх дії та їхню роль у енергозбереженні. «Однак найважливіше – це усвідомлювати, що енергія не береться нізвідки і її збереження заощаджує природні ресурси даровані Творцем, а також зменшує забруднення довкілля та заощаджує батьківські кошти», – зазначив священник. 

Далі діти мали змогу ознайомитися з дитячою еколітературою, котру видає Екобюро УГКЦ, маючи на меті формувати екологічну свідомість вже з перших кроків дитини в цьому Богом створеному світі. На окремому столику були представлені екоказочки, екорозмальовки, підручник для молодшої школи під назвою «Я і енергія» та нове видання Екобюро – «Абетка енергоефективності: для дітей Божих – малих та дорослих».   

 

На завершення кожен учень отримав від душпастиря-еколога на згадку про зустріч тематичні закладки до книг з порадами про те, як дбати про довкілля і втілювати любов до Бога та ближнього завдяки чесноті енергоефективності та бережливому ставленні до довкілля через конкретні практичні дії та ощадливе використання природних ресурсів у повсякденному житті.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології